Wat is een outplacementbureau?

Een outplacementbureau is een gespecialiseerd bedrijf dat ontslagen medewerkers helpt met het vinden van een nieuwe baan.
Meestal zijn outplacementbureaus private ondernemingen. Outplacementbureaus houden zich ook vaak bezig met loopbaanadvies- en begeleiding. Vaak wordt loopbaanbegeleiding op initiatief van de werknemer ingekocht wanneer deze een nieuwe wending wil geven aan zijn loopbaan. Bijvoorbeeld omdat het huidige werk niet meer bevalt of het gevoel aanwezig is dat er leuker werk moet zijn wat beter past.

Outplacement & de transitievergoeding

Outplacement is dus het begeleiden, adviseren en ondersteunen van ontslagen (of met ontslag bedreigde) werknemers. Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers verplicht een transitievergoeding uit te keren aan een ontslagen medewerker. Met de transitievergoeding kan een werknemer hulp inkopen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Vaak is dat in de vorm van outplacement en/of een opleiding.

Transitievergoeding berekenen

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van aan het aantal dienstjaren en de leeftijd van de medewerker. Hoe langer het dienstverband, hoe hoger de transitievergoeding.

Een rekenhulp voor het berekenen van de transitievergoeding is hier te vinden.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 121 beoordelingen

Contactformulier