Loopbaantrainingen bij een reorganisatie

Omdat u als werkgever wilt investeren in nieuwe kansen voor uw medewerkers na een reorganisatie, biedt Werkcontact in samenwerking met Instituut ILVO, een trainingsaanbod aan met als thema: Hoe vind ik een passende baan? Deze nieuwe baan kan zowel in- als extern zijn.

De producten die afzonderlijk of gecombineerd ingekocht kunnen worden zijn:

1. Omgaan met baanverlies

Welke emoties kunnen een rol spelen bij het verliezen van een baan? Welke betekenis hebben deze emoties en hoe geef je dit een plek? Tijdens deze training wordt ingegaan op deze vragen. Er wordt ook antwoord gegeven op de vraag “Waar sta je nu?”, “Waar wil je naar toe?” en “Wat heb je nodig om jouw volgende stap te zetten in jouw proces?” Aan het eind van de training weten de deelnemers wat voor hen de juiste vervolgstap is in het loopbaantraject.

2. Loopbaanonderzoek: van werk naar werk

Deze training biedt intensieve en praktische ondersteuning bij de volgende stap in de loopbaan van uw werknemers. In 4 dagdelen gaan de deelnemers aan het werk met: drijfveren, kwaliteiten, energiegevende activiteiten en mogelijkheden op het gebied van werk. Om vervolgens een keuze te maken voor een baan die bij hen past. De deelnemers sluiten deze training af met een concreet actieplan.

3. Solliciteren en netwerken

“Hoe de baan te vinden die bij je past?” In deze training leren de deelnemers op een eigentijdse manier een andere baan te vinden. Er is aandacht voor de sollicitatiebrief en CV, maar ook voor netwerken (50- 75 % van de banen wordt via netwerken gevonden) en het gebruik van sociale media bij het solliciteren.

Voor wie?

Deze trainingen zijn geschikt voor mensen op MBO- en op HBO niveau. Uitgangspunt bij onze trainingen is dat mensen bereid zijn tot zelfreflectie. Ze leren pro-actief om te gaan met de gegeven omstandigheden en stappen te zetten naar ander werk.

Werkwijze

Bent u als werkgever geïnteresseerd in bovenstaande trainingen? In een oriënterend gesprek bespreken wij de wensen en mogelijkheden. Vervolgens komen wij met een passend aanbod.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het overeengekomen aanbod. Ter indicatie: de training van werk naar werk kost € 850,- (excl. BTW) per persoon voor 4 dagdelen en 2 individuele gesprekken. Dit is de in-company prijs bij 8-12 deelnemers.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier