Individueel outplacement

Wat is individueel outplacement?

Individueel outplacement is het individueel begeleiden van één medewerker die ontslagen is of binnenkort ontslagen wordt. Meestal heeft de medewerker een budget voor outplacement afgedwongen bij de onderhandelingen voor de vaststellingsovereenkomst en kan deze zelf een erkend outplacementbureau uitkiezen.

De achtergrond van het ontslag speelt eigenlijk geen rol, maar meestal is de medewerker ontslagen ten gevolge van een reorganisatie of bezuinigingen of omdat de werkgever ontevreden was over het functioneren van de werknemer.

Meestal start een individueel outplacementtraject met een vrijblijvende kennismaking met de coach van Werkcontact. Indien er een match is tussen de medewerker en de coach van Werkcontact, en deze er ook zelf van overtuigd is de betrokken medewerker goed te kunnen begeleiden naar een nieuwe baan, wordt er een individueel plan van aanpak opgemaakt. Dit gaat bij Werkcontact altijd in samenspraak met de medewerker zelf.
Want alleen op die manier kom je tot maatwerk en kun je het ook echt een individueel outplacementtraject noemen. Bij individueel outplacement via Werkcontact is de begeleiding vaak ongelimiteerd en gaan we door tot het bittere (of liever gezegd zoete) einde, daarmee bedoelen we dat de relatie tussen kandidaat en Werkcontact blijft bestaan tot het einde van de proeftijd in de nieuwe baan en zelfs daarna als het onverhoopt mis mocht gaan in de nieuwe functie.

In een individueel outplacementtraject kunnen diverse modules worden opgenomen.
De meest voorkomende zijn: beroepsoriëntatie, loopbaanadvies, LinkedIn, sollicitatiebegeleiding en training, intensieve bemiddeling (jobhunting), scholing (opleidingsbudget) en nazorg.

Maatwerk in outplacement

Werkcontact biedt outplacement aan voor werknemers van LBO- tot en met WO-niveau. Afhankelijk van dat wat nodig en gewenst is duurt een gemiddeld outplacementtraject (van start traject tot werkhervatting elders) bij Werkcontact 3 tot 6 maanden.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier