Maatwerk in outplacement

Bij Werkcontact geloven we dat een succesvolle heroriëntatie op de arbeidsmarkt niet alleen draait om het vinden van een nieuwe baan. We gaan verder dan dat. Onze coaches begeleiden en ondersteunen u bij het vinden van een nieuwe baan, maar helpen ook met het identificeren en ontwikkelen van vaardigheden om succesvol uw doel te bereiken. Of het nu gaat om het stellen van realistische doelen, praktische hulp of het verbeteren van vaardigheden, Werkcontact biedt een professionele maatwerkbenadering die gericht is op een duurzame werkhervatting.

Of het ontslag nu wel of niet met onderlinge overeenstemming tussen werkgever en medewerker is,  afscheid nemen is vaak moeilijk en degene die het overkomt staat voor een grote verandering. Maar naast het moeten verwerken en accepteren van de situatie, is er ook een positieve kant. Het zoeken naar een nieuwe baan biedt iemand de kans om te gaan voor wat hij of zij echt wil, om te kijken wat echt bij hem of haar past. De uitkomst van een outplacementtraject kan heel goed een vergelijkbare functie in een andere organisatie zijn, het kan ook een heel nieuwe carrière zijn.

Outplacement bij Werkcontact is maatwerk omdat geen twee personen gelijk zijn en geen situaties dezelfde. Een outplacementtraject varieert van een doorlooptijd van twee maanden tot onbeperkte begeleiding.

Fases outplacementtraject

Een outplacementtraject kan bij ons bestaan uit een mix van de volgende fases:

  • Hulp bij verwerking en acceptatie van de ontstane situatie
  • Loopbaanoriëntatie en zelfanalyse door middel van gesprekken en testen
  • Arbeidsmarkt verkenning en advisering
  • Netwerk- en sollicitatie ondersteuning
  • LinkedIn profiel en andere social media perfectioneren
  • Vaardigheidstraining en coaching
  • Jobhunting
  • Coaching tijdens de eerste drie maanden in de nieuwe baan

 

outplacement interview

De keuze voor de samenstelling van een outplacementtraject maakt de consultant samen met u of met uw medewerker binnen de beschikbare (budgettaire) ruimte. Ook wanneer het om meerdere personen uit een zelfde organisatie gaat, leveren wij moeiteloos maatwerk in outplacement.

Sommigen mensen vinden binnen 2 maanden een nieuwe baan in hetzelfde vakgebied, anderen hebben meer tijd nodig om bewust een nieuwe richting in te slaan en moeten daarna nog een aantal maanden solliciteren voor zij hun ideale baan hebben gevonden. Welke invulling uw outplacement traject moet krijgen zodat het ‘t meest geschikt is voor u of uw medewerker(s) hangt af van meerdere factoren.

De beste manier om hier achter te komen is contact met ons opnemen om uw vraag of situatie voor te leggen. U wordt dan zo spoedig mogelijk gebeld en ontvangt de gewenste informatie of brochure over outplacement toegestuurd.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier