Vragen over uw loopbaan?
Voor outplacement, loopbaanadvies of coaching bent u bij Werkcontact aan het juiste adres. Onze diensten zijn gericht op het vinden van werk dat echt bij u past.

 

Wat is outplacement?
Outplacement is het coachen en bemiddelen van ontslagen medewerkers naar een nieuwe baan.

 

In de opinie van Outplacementbureau Werkcontact is outplacement altijd duurzaam maatwerk.

 

Contact & informatie
Bel 088-033 30 08 of klik hier voor het contactformulier.

Transitievergoeding & outplacement

Transitievergoeding

Sinds de invoering van de Wet Werk & Zekerheid ontvangt een ontslagen medewerker een transitievergoeding in plaats van een ontslagvergoeding. Deze transitievergoeding bedraagt een derde maandsalaris per gewerkt jaar indien het dienstverband niet langer duurde dan 10 jaar. Voor de jaren die het dienstverband langer duurde ontvangt de medewerker een half maandsalaris per gewerkt jaar. De maximum transitievergoeding bedraagt € 76.000 of een jaarsalaris wanneer het jaarsalaris hoger was dan € 76.000.
Voor 50-plussers die langer dan 10 jaar in dienst zijn bij hun werkgever geldt een (extra) transitievergoeding van 1 maandsalaris over de dienstjaren die zij na hun 50e in dienst zijn. Deze regeling geldt niet voor MKB-bedrijven tot 25 werknemers.

De vaststellingsovereenkomst en outplacement

De transitievergoeding wordt meestal vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst en kan worden gebruikt voor outplacementbegeleiding, al dan niet in combinatie met opleiding. Werkcontact adviseert werknemers bij de inzet van hun transitievergoeding en  desgewenst ook bij het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.75 op een totaal van 95 beoordelingen

Contactformulier