Loopbaantransitie en outplacement

Hoe kunnen medewerkers geholpen worden bij de transitie naar nieuwe loopbaanmogelijkheden?

Medewerkers zijn een dynamisch onderdeel van een organisatie, dat continu moet worden aangepast om te voldoen aan de steeds veranderende marktcondities en opkomende bedrijfskansen.

Loopbaan(her)oriëntatie is een oplossing gericht op zelfbewustwording bij vrijwillig vertrek. Het gaat om het strategisch mobiliseren en indelen van personeel om aan de behoeften van het bedrijf (en de werknemers!) te voldoen, het verloop te minimaliseren en de productiviteit van de overige medewerkers op het juiste niveau houden.

Werkcontact biedt werknemers en werkgevers de volgende oplossingen:

– Outplacement

– Loopbaan(her)oriëntatie

– Interne loopbaanbegeleiding

– Loopbaanontwikkeling

Ongeëvenaarde kwaliteit in outplacementdiensten

Als een veranderende markt, structuur of missie vraagt om personeelsplanning en reorganisatie kiezen organisaties en werknemers door heel Nederland steeds vaker voor Werkcontact. Meer dan 90% van onze klanten is zeer tevreden over onze outplacementdiensten, en 93% van onze klanten zou ons bij hun collega’s en partners aanbevelen.

Wij bieden outplacementdiensten aan individuele kandidaten van alle niveaus en achtergronden, van leidinggevenden tot uitvoerend personeel.

Outplacementtraining & verbrekingsgesprekken

Wanneer een werkgever bij een reorganisatie Werkcontact betrekt vanaf het eerste moment dat er aanwijzingen zijn voor een personeelsreductie, zal de transitie soepeler verlopen. Wij hebben meer dan 20 jaar jaar ervaring in zowel bewezen als innovatieve technieken om bedrijven gedurende het totale proces van communicatie tot het daadwerkelijke afscheid te ondersteunen. Wij zijn er om antwoord te geven op vragen van de medewerkers, hen te begeleiden bij hun volgende stappen, en om hen in contact te brengen met Werkcontact voor begeleiding bij hun loopbaantransitie.

Werkcontact

Als outplacementbureau van het eerste uur zorgen wij ervoor dat we de dynamische realiteit van de huidige arbeidsmarkt begrijpen. Werkcontact biedt een reeks programma’s voor de individuele outplacementbehoeften van kandidaten zowel op kantoor als virtueel, die elk gericht zijn op het leveren van effectieve resultaten. Alle Werkcontact-kandidaten hebben baat bij een gepersonaliseerde aanpak van loopbaantransitie met flexibele toegang tot ultramoderne technologie (om de interactie te vergemakkelijken) en essentiële bronnen totdat ze een nieuwe opportuniteit hebben veiliggesteld.

Inhouse outplacement of groepsoutplacement

Inhouse- of groepsoutplacement biedt een zeer effectieve oplossing voor outplacement initiatieven op grote schaal (meer dan 20 werknemers). Wij bieden bedrijven kant-en-klare oplossingen die maatwerkprogramma’s kunnen bevatten, aangepast aan de cultuur en voorkeur van een specifieke groep van kandidaten.

Technologische oplossingen

De technologie die onze outplacementdiensten ondersteunt is één van de meest creatieve, gebruiksvriendelijkste en toegankelijkste in de branche. Met onze technologische mogelijkheden, zoals Carrièresite en Beroepskeuzeonline die ontworpen zijn om de contacten met anderen te vergemakkelijken en te optimaliseren, kunnen kandidaten hun contacten en netwerken, inzetten tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Interne loopbaanbegeleiding

Soms hebben veranderingen in een bedrijf invloed op interne functies.
De Werkcontact oplossing inzake interne loopbaanbegeleiding is een innovatieve, strategische aanpak om klanten te helpen bij het evalueren van hun personeelsbehoeften in groeiende sectoren van de organisatie en om getalenteerde medewerkers in nieuwe functies binnen het bedrijf te herplaatsen. Onze processen zijn ontworpen om veranderingen effectief te sturen, terwijl het personeel een hoge mate van betrokkenheid blijft behouden.

Werkcontact is lid van OVAL.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier