Terugkeer-garantie in outplacementtraject

Outplacementbureau Werkcontact hecht grote waarde aan de duurzaamheid van een nieuwe baan. Daarom heeft iedere kandidaat bij ons recht op een terugkeer-garantie outplacement.

Dit betekent dat in het geval de nieuwe functie onverhoopt mislukt of de nieuw verkregen arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, wij de kandidaat kosteloos opnieuw helpen bij het vinden van een nieuwe baan elders. De terugkeer-garantie outplacement waarborgt de duurzaamheid van outplacement.

Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een mismatch omdat de persoonlijkheid of competenties toch niet goed aansluiten bij het bedrijf. Of als er gewoonweg te weinig of geen werk meer is. Ook kan er sprake zijn van een vergissing. Een vergissing is de meest voorkomende mismatch tussen een baan en een werknemer. De werknemer beschikt over de juiste competenties en er is werk in te vinden maar eigenlijk past het beroep niet bij de persoonlijkheid van de werknemer.

Mensen rollen soms in een baan zonder goed na te denken of het werk of de organisatie wel goed bij hen past. Op die manier bestaat de kans op termijn heel ongelukkig in hun werk. Het spreekt voor zich dat we deze situaties vooraf proberen te voorkomen, maar als het dan toch gebeurt  wordt bemiddeling naar een andere baan weer door ons opgepakt.

Een nieuwe baan moet in onze visie namelijk ook echt bij iemand passen.

Het voorkomen van een mismatch doen we door vooraf goed te kijken en kritisch te zijn. Past het werk en de organisatie bij de persoonlijkheid van de kandidaat?  De basis voor een goede beroepskeuze is immers het vinden van een beroep dat bij iemands persoonlijkheid past.  Als iemand  bijvoorbeeld verlegen van aard is, zal deze persoon niet gelukkig worden in een functie waar hij of zij veel presentaties of toespraken moet houden. Natuurlijk zou je als persoon kunnen proberen je persoonlijkheid te veranderen, maar vaak is dit een onwenselijke weg.

Dicht bij jezelf blijven vinden wij bij Werkcontact dan ook erg belangrijk.

Terugkeer-garantie outplacement

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier