Onafhankelijk Ontwikkeladvies in 2021

Bent u 45+ en werkt u minimaal 12 uur per week in loondienst of als ZZP-er? Dan komt u vanaf januari 2021 wellicht in aanmerking voor een gesubsidieerd loopbaanadviestraject. Het ontwikkeladvies van Werkcontact is onafhankelijk. Dus geen voorpost van  NCOI, Scheidegger, NTI of andere commerciële cursusaanbieders. Bij ons is persoonlijk ook echt persoonlijk dus geen adviestraject over de telefoon met als eindresultaat een cursus- of opleidingsadvies bij een aangesloten opleider.

Objectief en maatwerk

Een ontwikkeladvies bij Werkcontact is maatwerk waarbij objectiviteit belangrijk is. Ook hoeft een ontwikkeladvies niet automatisch tot een opleidingsadvies te leiden. Het resultaat van een ontwikkeladvies kan ook een advies over een te volgen loopbaanstrategie zijn of het verkrijgen van inzicht van uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Waarom een ontwikkeladvies?

Misschien denkt wel eens na over hoe uw werk er in de toekomst uit gaat zien. De loopbaanadviseur van Werkcontact kan u daarmee helpen. Dat is natuurlijk handig voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook wanneer u content bent met uw huidige baan kunt u veel baat hebben bij zo’n advies.

Het ontwikkeladvies geeft antwoord op de vraag “Welke loopbaanstappen passen optimaal bij mijn interesses, karakter, talenten, drijfveren, ambities en situatie, zodat ik daarmee een leuke en succesvolle loopbaan kan vervolgen?”. Het ontwikkeladvies geeft ook antwoord op welke competenties u heeft en er wordt onderzocht wat de ontwikkelruimte is van de competenties. Een ontwikkeladvies hoeft niet perse te leiden tot een vervolgstap naar een andere baan.

Het Loopbaanadviestraject bestaat uit de volgende vier gesprekken en tussenstappen:

– een intakegesprek (om een goed beeld te krijgen van uw situatie);

– een analysegesprek (tijdens dit gesprek worden ook de uitkomsten van de testen besproken die u na het intakegesprek heeft ontvangen);

– een talentgesprek (hierbij gaan we vooral op zoek naar wat u bijzonder maakt, waarin onderscheidt u zich van anderen?);

– een afrondend loopbaan- en adviesgesprek (inclusief een adviesrapportage die binnen 7 werkdagen als naslagwerk naar u wordt opgestuurd).

Kosteloos

Doordat een ontwikkeladvies gesubsidieerd wordt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Wel dient u 45 jaar oud te zijn en ten minste 12 uur in loondienst of als ZZP-er te werken.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een ontwikkeltraject? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088-033 30 08 of vul het contactformulier rechts op deze pagina in.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier