Outplacement niet altijd zinvol

Is outplacement altijd zinvol? Om deze vraag maar meteen te beantwoorden; nee, outplacement is niet altijd zinvol. Misschien is dit niet het antwoord dat u verwacht van een outplacementbureau, maar in een krappe arbeidsmarkt heeft niet iedere medewerker hulp nodig bij het vinden van nieuw werk.  Ontslagen medewerkers hebben vaak al nieuw werk voordat ze goed en wel de deur achter zich hebben teruggetrokken bij het bedrijf waar ze weg gaan.

Ook tijdens oriënterende gesprekken met ontslagen medewerkers moeten we wel eens constateren dat het volgen van een opleiding of cursus meer toegevoegde waarde heeft dan een outplacementtraject. Denk hierbij aan de kandidaat die al over een groot rijbewijs beschikt en vrachtwagenchauffeur wil worden. Alleen het halen van het chauffeursdiploma is dan vaak al genoeg om die baanwens te verwezenlijken.

Maar het is natuurlijk niet voor iedere werkzoekende gemakkelijk op de arbeidsmarkt. Vooral de oudere werkzoekende loopt tegen de nodige vooroordelen van werkgevers aan. Te oud, niet flexibel en uitgeblust zijn veel gehoorde vooroordelen. Werkgevers gaan er aan voorbij dat vijftig plussers vaak meer tijd hebben om te werken, een schat aan ervaring hebben en vrijwel altijd beschikken over een hoge arbeidsethos.

outplacement vijftig plus
Outplacement dient vaak als reddingsboei voor de ontslagen vijftig plusser

 

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier