Nieuws over de transitievergoeding

De transitievergoeding wordt in 2020 voor oudere werknemers aanzienlijk lager.
De werkgever dan vanaf het moment dat de werknemer in dienst is de transitievergoeding betalen. Zowel bij tijdelijke als losse dienstverbanden.  De vergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per jaar dat iemand in dienst is.

De hogere transitievergoeding voor werknemers die langer dan 10 jaar in dienst zijn of ouder dan 50 jaar zijn komt te vervallen.

Ook wordt het voor werkgevers gemakkelijker om een medewerker te ontslaan omdat deze verschillende ontslaggronden mag combineren. Maar dit kan ook grotere gevolgen hebben voor de transitievergoeding want de rechter kan dan een extra transitievergoeding opleggen. Deze vergoeding komt dus bovenop de transitievergoeding en bedraagt maximaal de helft van de transitievergoeding waar de werknemer aanspraak op heeft.

Het kan soms gunstig zijn om iemand nog dit jaar te ontslaan, maar in veel gevallen zal het ontslaan van een medewerker in 2020 goedkoper uitvallen voor werkgevers. Mogelijk zal er daardoor in het eerste kwartaal van 2020 een toename van het aantal ontslagzaken waarneembaar zijn.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier