Vragen over uw loopbaan?
Voor outplacement, loopbaanadvies of coaching bent u bij Werkcontact aan het juiste adres. Onze diensten zijn gericht op het vinden van werk dat echt bij u past.

 

Wat is outplacement?
Outplacement is het coachen en bemiddelen van ontslagen medewerkers naar een nieuwe baan.

 

In de opinie van Outplacementbureau Werkcontact is outplacement altijd duurzaam maatwerk.

 

Contact & informatie
Bel 088-033 30 08 of klik hier voor het contactformulier.

Nieuws over de transitievergoeding

De transitievergoeding wordt in 2020 voor oudere werknemers aanzienlijk lager.
De werkgever dan vanaf het moment dat de werknemer in dienst is de transitievergoeding betalen. Zowel bij tijdelijke als losse dienstverbanden.  De vergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per jaar dat iemand in dienst is.

De hogere transitievergoeding voor werknemers die langer dan 10 jaar in dienst zijn of ouder dan 50 jaar zijn komt te vervallen.

Ook wordt het voor werkgevers gemakkelijker om een medewerker te ontslaan omdat deze verschillende ontslaggronden mag combineren. Maar dit kan ook grotere gevolgen hebben voor de transitievergoeding want de rechter kan dan een extra transitievergoeding opleggen. Deze vergoeding komt dus bovenop de transitievergoeding en bedraagt maximaal de helft van de transitievergoeding waar de werknemer aanspraak op heeft.

Het kan soms gunstig zijn om iemand nog dit jaar te ontslaan, maar in veel gevallen zal het ontslaan van een medewerker in 2020 goedkoper uitvallen voor werkgevers. Mogelijk zal er daardoor in het eerste kwartaal van 2020 een toename van het aantal ontslagzaken waarneembaar zijn.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.74 op een totaal van 93 beoordelingen

Contactformulier