Geen ontslagvergoeding door missen van outplacement

Een terminale patiënte in België krijgt heeft geen recht op haar volledige ontslagvergoeding omdat ze niet heeft deelgenomen aan een verplicht outplacementtraject. Karin Bastens is  volgens de Antwerpse regionale zender ATV niet in staat te werken en is aan bed gekluisterd. Het is een verschrikkelijke en absurde situatie.
Het bedrijf waar Karin Bastens werkte is gesloten en omdat Bastens ouder dan 45 jaar is moet zij in België verplicht deelnemen aan outplacement. Middels dit traject zou zij zich moeten laten begeleiden in haar zoektocht naar een nieuwe baan.

De verzwakte Karine kon uiteraard niet deelnemen aan het outplacementtraject en dus ook niet op gesprek komen, waardoor ze een maand van haar ontslagvergoeding moest inleveren. Haar artsen stelde een verklaring op waarin ze arbeidsongeschikt werd verklaard, wat ook door de RVA werd goedgekeurd. Maar voor outplacement gold dit blijkbaar niet.  Door gaten in de wet vallen mensen als Karine klaarblijkelijk uit de boot in België.

Bastens en haar echtgenoot willen nu  dat de wetgeving rond outplacement in België wordt aangepast, ook al is de kans groot dat ze dit helaas niet meer zal meemaken.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier