De transitievergoeding in 2024

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid publiceert elk jaar de maximale hoogte ven de transitievergoeding die per 1 januari van het nieuwe jaar in werking treedt. Ook in 2024 kunt u de hoogte van de transitievergoeding bij Werkcontact berekenen.

Wat is de transitievergoeding?

De transitievergoeding is een vergoeding die een ontslagen medewerker ontvangt van de werkgever door wie hij of zij ontslagen wordt. Met deze vergoeding kan de ontslagen medewerker begeleiding en/of scholing inkopen waarmee deze sneller aan een nieuwe baan komt. Denk hierbij aan loopbaanadvies, outplacement of het volgen van een opleiding. Bij lange dienstverbanden is de transitievergoeding hoger dan kortere dienstverbanden. Een medewerker die een lang dienstverband heeft gehad en misschien wel dertigduizend Euro aan transitievergoeding ontvangt zal dat bedrag natuurlijk niet in zijn geheel aan outplacement of een opleiding besteden. De transitievergoeding is dus eigenlijk ook een vervangende term voor de oude ontslagvergoeding.

De hoogte van de transitievergoeding hangt dus af van de duur van het dienstverband. Maar dat niet alleen, ook de hoogte van het genoten salaris is van invloed op de hoogte van de transitievergoeding. Want hoe hoger het salaris, hoe hoger de transitievergoeding.

De maximaal uit te keren transitievergoeding in 2024

De maximale transitievergoeding in 2024 is vastgesteld op € 94.000. Dat is ruim € 5.000 meer dan in 2024.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 121 beoordelingen

Contactformulier