Outplacement voor 50-plussers raadzaam of niet?

Als outplacementbureau dat gespecialiseerd is in outplacement voor 50 plussers krijgen we wel eens de vraag wat wij nu anders doen dan een willekeurig ander outplacementbureau. Het antwoord hierop is dat wij niet alles anders doen, maar juist op maat advies bieden. Ook aan 50-plussers.

Daar waar andere bureaus veelal spreken over ervaren werkzoekenden of adviseren je leeftijd op je cv weg te laten om het stigma dat op 50-plussers rust te omzeilen, adviseren wij veelal er niet om heen te draaien. Met 50 plus zijn is namelijk niets mis. Het is wat het is. Als kandidaat hoef je het ook niet standaard te benadrukken. Wel kan het goed zijn om als kandidaat je ervarenheid te benadrukken, terwijl je bijvoorbeeld tegelijkertijd aangeeft dat je graag je kennis deelt en ook graag nieuwe kennis opdoet.

Slagingspercentage van 100 procent

Juist onze maatwerkbenadering zorgt ervoor dat we in Nederland het hoogste plaatsingspercentage van 50-plussers hebben. Het afgelopen jaar was dat zelfs 100 procent. Een belangrijke reden dat we al jaren zo’n hoog plaatsingspercentage hebben is de intake. Potentiële kandidaten kunnen zich aan de hand van een oriëntatiegesprek komen oriënteren op een outplacementtraject bij Werkcontact en op die manier bepalen of Werkcontact het beste outplacementbureau is om hen te begeleiden naar een nieuwe baan. Maar het oriëntatiegesprek is er ook voor ons. Tijdens het gesprek onderzoeken wij van onze kant of u ook past bij ons en onze werkwijze. Daarbij doen we niet aan ‘cherry picking’ waarbij alleen de beste kandidaten overblijven. Outplacement mag best moeilijk zijn. Hoe moeilijker en specialistischer de opdracht, hoe leuker we het vaak vinden 😊. We vinden het vooral belangrijk dat iemand zin heeft om te werken, bereid is kritisch naar zichzelf te kijken en er sprake is van een goede klik tussen de kandidaat en zijn of haar coach.

100 procent plaatsingspercentage outplacement

Het outplacementtraject

Wanneer kandidaat en coach eenmaal voor elkaar gekozen hebben kan er vaak al snel gestart worden met het traject. Omdat outplacement volgens de visie van Werkcontact maatwerk is en kandidaten verschillende behoeftes hebben, wordt tijdens de intake bepaald welke modules nodig zijn. Modules die vaak aan bod komen zijn: cv-opbouw, de sollicitatiebrief, sollicitatietraining, vacaturesearch en jobhunting, netwerken, LinkedIn en scholing ofwel het volgen van een opleiding.

Meer informatie over outplacement?

Bel met 088-033 08 80 of vul het contactformulier rechts op de website in.

Dit artikel terugluisteren?

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 130 beoordelingen

Contactformulier