Solliciteren en thuiswerken via videoplatforms

Sollicitatiegesprekken via een videoverbinding of videoconferencing komt, mede door de coronacrisis, steeds vaker voor. Omdat het belangrijk is om goed voorbereid en met vertrouwen zo’n gesprek in te gaan heeft Werkcontact de module ‘solliciteren en thuiswerken via videoplatforms’ aan haar dienstverlening toegevoegd.

Met behulp van programma’s zoals Skype, Google Hangout, Whereby, FaceTime, WhatsApp videobellen en Zoom is het mogelijk te communiceren met anderen. In deze module leert de cliënt stap voor stap hoe je deze programma’s kunt downloaden, installeren en gebruiken. Indien nodig wordt de cliënt geholpen met het aanmaken van een account.

Tijdens de module is er ook aandacht voor de beste presentatie tijdens videobellen of videoconferencing.
Welke kleding trek ik aan? Hoe maak ik oogcontact? Welke setting is het beste? Hoe rond je het gesprek goed af? Wat zegt mijn lichaamstaal? Waar moet je op letten bij de ander? Het zijn allemaal vragen die aan bod komen.

De aangeleerde vaardigheden zijn niet alleen van belang voor het solliciteren via een videoverbinding. Ook in de nieuwe baan kunnen deze vaardigheden worden ingezet. Door de coronacrisis wordt er – daar waar mogelijk –  vaker vanuit huis gewerkt. Het aanleren van deze vaardigheden biedt uitkomst wanneer het niet mogelijk is om naar elkaar toe te reizen of wanneer er uit het oogpunt van efficiency gekozen wordt voor online communicatie.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier