Wat levert outplacement de werkgever op?

Ontslag is zowel voor de werknemer als voor de werkgever vervelend. werknemer. Waardevolle medewerkers ontslaan vindt geen enkel bedrijf prettig. Outplacementbureau Werkcontact biedt werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden bij het zoeken naar een nieuwe baan. Maar heeft het zin om te investeren in outplacement, vooral als u een medewerker (gedwongen) heeft ontslagen om kosten te besparen? En wat is het voordeel van zo’n traject voor u als werkgever? In dit artikel leest u alles over de waarde van het inhuren van een outplacementbureau voor de werkgever.

Outplacement bespaart kosten

Outplacement zorgt er voor dat een ontslagen werknemer sneller elders aan het werk kan. De kosten van outplacement wegen niet op tegen de besparingen die het de werkgever oplevert. Het doel is dat uw medewerker zo snel mogelijk een nieuwe baan vindt. Dat is uiteraard goed voor uw medewerker, maar ook voor u als werkgever. Hoe korter de tijd dat uw ontslagen werknemer werkloos is, hoe lager de kosten voor uw onderneming. Dit omvat ontslagvergoedingen en belastingen. Een snelle en succesvolle overstap naar een nieuwe baan is beter voor uw financiën en natuurlijk ook voor die van uw werknemer.

Elimineer stress bij uw medewerkers

Natuurlijk zien uw huidige werknemers niet graag dat collega’s ontslagen worden. Dit kan stressvol zijn voor uw medewerkers. Door transparant te blijven communiceren kunt u deze gevoelens bij uw medewerkers wegnemen. Maak uw medewerkers duidelijk dat hun collega buiten hun schuld is ontslagen.
Ervoor zorgen dat er goede richtlijnen zijn in het geval van een mogelijk ontslag, zorgt ook voor meer gemoedsrust onder de werknemers. Medewerkers werken het beste als ze zich goed voelen.

Bescherm uw reputatie

Als een medewerker na zijn of haar vertrek niet tevreden is met de afhandeling van het ontslag, bestaat het risico op slechte publiciteit. Als negatieve verhalen over uw ontslagbeleid zich online verspreiden, heeft dat gevolgen voor de reputatie van uw bedrijf. Goede outplacementbegeleiding heeft daadwerkelijk een positieve invloed op het merk van uw bedrijf.
In goede tijden is het gemakkelijker om goede nieuwe medewerkers aan te trekken als uw bedrijf in een goed daglicht staat. Dit geldt uiteraard ook voor klantenwerving. Mensen werken het liefst met een bedrijf dat betrokkenheid uitstraalt.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier