Wanneer is outplacement geschikt voor mij?

Het volgen van een outplacementtraject kan van toegevoegde waarde zijn wanneer:

  • Uw werkgever een reorganisatie doorvoert en u boventallig bent verklaard en ontslagen wordt. U moet dan op zoek naar een nieuwe baan. Outplacement kan vooral nuttig zijn wanneer u lange tijd niet heeft gesolliciteerd en bijvoorbeeld geen ervaring heeft met de digitalisering van het solliciteren. Solliciteren anno nu verschilt aanzienlijk met het solliciteren van pakweg 20 jaar geleden.

 

  • Uw functie is door in- of externe veranderingen gewijzigd en wel zo, dat u het werk eigenlijk niet meer leuk vindt. Een passende functie bij een nieuwe werkgever kan dan een oplossing zijn.

 

  • Er is sprake van een conflict met uw werkgever. Het is het beste dat u verder gaat met uw eigen geluk omdat u zich niet meer thuis voelt binnen de organisatie. Outplacement kan er dan voor zorgen dat u dan op een zo goed mogelijke manier afscheid neemt van uw huidige werkgever. U wordt middels professionele begeleiding ondersteund in uw transitie naar een nieuwe baan.

 

  • U vindt uw werk op zichzelf nog wel leuk, maar bent toch toe aan een nieuwe stap en u krijgt graag hulp met het in kaart brengen van uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met outplacement krijgt u zicht op uw mogelijkheden, kunnen doelen gesteld worden en krijgt u vaak concrete hulp bij het verwezenlijken van die nieuwe doelen.

 

Bent u benieuwd of het volgen van een outplacementtraject in uw situatie raadzaam is? Neem dan contact op met Joep Herni van Werkcontact. U krijgt dan een eerlijk en onafhankelijk advies of u outplacement ook echt nodig heeft.

Joep is te bereiken via het contactformulier rechts op deze website of telefonisch via 088-033 30 08 of 06-147 594 12.

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier