Paardencoaching

Vanaf januari 2018 start Werkcontact met het aanbieden van paardencoaching als onderdeel van het outplacement- of re-integratietraject. Paardencoaching is geen verplicht trajectonderdeel, maar kan ingezet worden wanneer een cliënt hier open voor staat.

Paardencoaching is een vorm van coaching waarbij een paard helpt met het geven van inzicht in het gevoel van de mens. Paarden hebben het vermogen om te weerspiegelen hoe iemand zich voelt. Paarden reageren op de spanning en uitstraling van de mens en communiceren dit non-verbaal door hun houding, uitstraling en gedrag. Het vermogen van paarden om aan te voelen wat mensen voelen komt voort uit de aard van een paard: zij zijn zowel een kuddedier als een vluchtdier. Om te overleven in de natuur is het zaak dat zij het gevoel en de intentie van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Het lezen van lichaamstaal zit daarom in de aard van een paard.

Tijdens een paardencoaching-sessie krijgt de cliënt een opdracht van de coach die hij/zij samen met het paard uitvoert. Vaak levert de ontmoeting met een paard al waardevolle inzichten op. Onze paardencoach vertaalt het  gedrag van het paard en samen gaan jullie in gesprek over wat er zich in het contact afspeelt. Daarin wordt de koppeling gemaakt naar het dagelijkse leven of een werksituatie. Onbewuste patronen worden zichtbaar waardoor meer bewustzijn gecreëerd wordt en er worden praktische tips gegeven. Tijdens de training wordt er niet op de paarden gereden, enige ervaring met paarden of paardrijden is dus ook niet nodig.

Paardencoaching kan verschillende doeleinden dienen:

– Beantwoorden van persoonlijke (loopbaan)vragen;

– Ontwikkeling van competenties en persoonlijke effectiviteit;

– Ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden.

De ervaring is dat mensen door middel van paardencoaching groeien in zaken als assertiviteit, het stellen van grenzen, samenwerking, (zelf)vertrouwen, het openstellen van zichzelf en (persoonlijk) leiderschap. Sommigen ontdekken kwaliteiten waarvan ze zichzelf niet bewust waren, anderen komen er achter welke stappen zij kunnen zetten om verder te komen in hun loopbaan.

De paardencoaching-sessies worden gegeven in Wolphaartsdijk (Zeeland) en zijn te combineren met één van onze arrangementen. Daarbij is het ook mogelijk om in Bed and Breakfast Veerse Meer te overnachten. Deze Bed and Breakfast is op hetzelfde terrein gelegen  waar de paardencoaching-sessies gehouden worden. Vraag naar de mogelijkheden en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Voor zowel zakelijk als privé kunt u bij ons een boeking plaatsen. Wij houden rekening met uw wensen en kunnen desgewenst een arrangement op maat samenstellen dus ook wanneer u geen gebruik maakt van outplacement.

Wilt u de voordelen van paardencoaching ontdekken, neem dan vrijblijvend contact met ons op (070-3457763) of info@werkcontact.nl.

paardencoaching

paardencoaching-bb

Overnachten kan desgewenst in de B&B

Beoordelingen

Beoordeling:  Gemiddelde van 4.73 op een totaal van 120 beoordelingen

Contactformulier